Skimmelsanering

Er der vækst af skimmelsvampe i en bygning, risikerer de personer, som opholder sig i denne, at pådrage sig helbreds-problemer. Hos Effektiv Bygge- & Skadeservice er vi eksperter i sikker og effektiv skimmelsanering.

TYPISKE TRIN I EN SKIMMELSANERINGSSAG

 • ​​Forundersøgelse af skimmelsvampens omfang
 • Identifikation af årsag til skimmelsvamp
 • Valg af metode til fjernelse af skimmelsvamp
 • Fjernelse af skimmelsvamp og desinfektion
 • Rengøring og desinfektion af løsøre
 • Udarbejdelse af rapport til dokumentation

FÅ HJÆLP TIL AT FJERNE SKIMMELSVAMP NU

Vores fugtteknikere er klar til at hjælpe

​Med mange års erfaring med skimmelsvamp ​og skadeservice generelt, kan de vejlede dig.

​> Beskriv dit problem her

> Eller ring på døgntelefon 70 273 273​

Hvad er tegnene på at du har skimmelsvamp i din bolig?

Skimmelsvamp kan opdages på mange forskellige måder. Der kan være fysiske tegn, eller sundhedsmæssige problemer ved ophold i boligen.

Tegn på skimmelsvamp i boligen:

 • Mørke pletter på vægge, lofter eller indbo
 • Buler eller revner i tapet, eller løs tapet
 • Synlig fugt eller våde pletter på vægge og lofter
 • Kondens på vinduer og i vindueskarme
 • Muggen, jordslået lugt

Sundhedsmæssige tegn:

 • ​Kvalme
 • Træthed, hovedpine & koncentrationsbesvær
 • Kronisk bihulebetændelse
 • Følelse af at blive let forpustet
 • Hoste og trykkende fornemmelse for brystet

Har du spørgsmål?

​Vores fugtteknikere er

klar til at hjælpe dig

​Bliv ringet op

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ring til os døgnet rundt
​70 273 273

Beregn selv en pris på skimmelsanering

Bliv kontaktet af fagmand inden for 24 timer for en gratis og uforpligtende samtale om din situation.

Udfyld formularen og bliv kontaktet af vores erfarne fugtteknikere. De vil indenfor 24 timer ringe dig op, så I kan tale om din situation, og sammen aftale et eventuelt videre forløb, hvis det er nødvendigt.

Det er gratis og uforpligtende at sende en forespørgsel til os, og fugtteknikeren vil hurtigt kunne vurdere om det rigtige næste skridt i din situation.

Vi sender en kopi af din forespørgsel til dig på e-mail, så du har en bekræftelse på din henvendelse, og en kopi af de indtastede oplysninger.

Vores fugtteknikere er klar til at hjælpe

​Med mange års erfaring med skimmelsvamp og skadeservice generelt, kan de vejlede dig korrekt.

Du kan også ringe til os på: 70 273 273

Vedhæft gerne billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hvad er skimmelsvampe?

​Skimmelsvamp er småbitte organismer, som normalt vokser i naturen. Fugtige boliger giver dog også gunstige betingelser for skimmelsvampe, som ses som en lodden belægning i forskellige farver fra hvid og lys grå over det gullige, rødlige eller grønlige til helt sorte nuancer og ofte lugter muggent.

en​Hvad kan skimmelsvampene betyde for din families og din boligs sundhedstilstand?

Der er meget stor forskel på, hvor følsomme mennesker er over for de stoffer, som skimmelsvampe udskiller. Specielt allergikere er særligt udsatte, og børn, der vokser op i hjem med høj luftfugtighed, har en øget risiko for at udvikle astma. Derudover vil symptomerne typisk være luftvejsirritation, hoste, hovedpine og træthed.

Selv om skimmelsvampen formerer sig uhyggeligt hurtigt, har den ikke en direkte ødelæggende virkning på din bolig ved f.eks. at nedbryde træværket. Den kan dog give nogle grimme og ildelugtende misfarvninger på væggene, som ikke er lige er til at fjerne. Den største trussel mod dit hus er derfor den fugt, som er den grundlæggende årsag til problemet med skimmelsvamp.

Hvad er årsagen til skimmelsvamp?

I ældre boliger kan angreb af skimmelsvampe ofte skyldes fugt fra en vandskade eller kondens pga. utilstrækkelig isolering, medens årsagen i nyere huse typisk er dårlig udluftning i forbindelse med f.eks. badning, madlavning og tørring af tøj.

Er skimmelsvamp farligt?

​Hvis man er disponeret for allergi, kan man udvikle skimmelsvampeallergi med astma, høfeber eller evt. astmaeksem. I Danmark er der 10 – 15 % af befolkningen, der enten har allergi eller anlæg for at udvikle det. Ca. 25 % af alle allergiske børn har allergi over for skimmelsvampe.

Hos personer, der ikke har allergi, ses ofte andre symptomer end hos luftvejsallergikere. De almindeligste er hovedpine, træthed, slimhinde-gener som stoppet næse, gentagne luftvejsinfektioner og kvalme.

Nogle mennesker, der bliver meget syge i deres bolig, kan blive næsten symptomfrie, når de kommer væk fra boligen, eller denne bliver skimmelsaneret.

Kilde: Teknologisk Institut​

​Hvordan fjernes skimmelsvampe?

Indledningsvis er det vigtigt at sørge for affugtning af de angrebne rum, og når årsagen til fugten er blevet fastslået og elimineret, er det tid til at gå til angreb på selve skimmelsvampevæksten. Skimmelsvamp er som bekendt en organisme, som kan bekæmpes med desinfektionsmidler, men ved større angreb vil der også være behov for mekanisk fjernelse af de angrebne materialer, som ikke kan vaskes, f.eks. tapet, isoleringsmateriale eller gipsplader.
Det er vigtigt, at du via professionel bistand sikrer dig, at skimmelsvampene bliver fjernet helt, da der ellers er risiko for, at de breder sig igen.

Effektiv Bygge- & Skadeservice er eksperter i skimmelsanering og benytter os primært af tørdamp med Micro Clean metoden, der er den mest grønne og miljørigtige skimmelsaneringsmetode. Kemikalier kan dog benyttes, hvor tørdamp af praktiske årsager ikke er en løsningsmulighed.

Samtidig rådgiver vi dig gerne om, hvilke tiltag der er hensigtsmæssige for at forebygge fremtidige fugtproblemer og deraf følgende angreb af skimmelsvamp.

Effektiv Bygge- & Skadeservice A/S

CVR: ​29817928

Løjtoftevej 27                         Notgangen 6

         4900 Nakskov​                         2690 Karslunde

Telefon: 70 273 273

E-mail: info@bygogskade.dk