Tilbygning​

​Et ønske om mere plads og bedre faciliteter i husene end for blot få årtier siden har betydet, at mange familier i dag ønsker at bygge til deres eksisterende bolig. I den forbindelse er der 2 væsentlige overvejelser: Indretning og placering af tilbygningen i relation til de(n) bestående bygning(er), samt hvordan du rent arkitektonisk bedst får tilbygningen til at hænge sammen med den eksisterende bolig.

Du skal naturligvis grundigt overveje placeringen af tilbygningen – i forlængelse af det bestående hus eller placeret i en vinkel til det? Alt efter husets placering på grunden, afstand til skel mm. kan valget dog i nogle tilfælde være givet på forhånd.

Når du beslutter dig for indretningen af selve tilbygningen, er det naturligvis vigtigt at tænke indretningen af det bestående boligareal ind i overvejelserne både i forhold til rumforløb og funktionalitet. En tilbygning til huset vil derfor som oftest i et vist omfang nødvendiggøre ombygning af resten af huset.

Du kan vælge at opføre tilbygningen, så den arkitektonisk lægger sig i direkte forlængelse af det oprindelige hus, hvad angår stil og materialevalg. Ved ældre huse kan det dog være en udfordring med nye materialer at ramme samme stil og stadig få en helhed ud af det endelige byggeri. Et alternativ kan derfor være i forhold til stil og materialevalg at lade tilbygningen skille sig klart ud fra den eksisterende bygning – dog stadig med respekt for den samlede helhed.

​En udvidelse af det bebyggede areal via en tilbygning kræver en byggetilladelse fra kommunen, før du går i gang med byggeriet. Derudover skal en tilbygning leve op til gældende love og krav, og du skal eksempelvis være opmærksom på Bygningsreglementets krav om niveaufri adgang.

Hvis du i den forbindelse har behov for professionel sparring, har vi mulighed for blandt vore samarbejdspartnere at henvise dig til en kompetent bygherrerådgiver (arkitekt eller tegnestue), som efter behov kan assistere dig med at få konkretiseret og udformet dit byggeprojekt, så du er sikker på, at det opfylder både gældende lovkrav samt dine krav til indretning, design og funktionalitet.

Effektiv Bygge- & Skadeservice har tømrere i Nakskov, der er klar til at hjælpe dig med at virkeliggøre dine boligdrømme og kan tilbyde dig professionel rådgivning i forhold til byggetekniske spørgsmål, materialevalg mm. Så kontakt os for en snak, hvis du går i tanker om at bygge til for at få flere kvadratmeter i din nuværende bolig – så hjælper vi dig gerne med at opfylde dine drømme om en større og mere funktionel bolig. 

Vedr. Corona
25-06-2020
Vi tager hånd om begrænsning af Coronasmitten
Læs mere »

Effektiv Bygge- & Skadeservice A/S

CVR: ​29817928

Løjtoftevej 27                         Notgangen 6

         4900 Nakskov​                         2690 Karslunde

Telefon: 70 273 273

E-mail: info@bygogskade.dk