Ombygning​

​Dine familieforhold ændrer sig løbende, og det kan udløse et ønske om udnytte de eksisterende kvadratmeter i din bolig anderledes. Det kan eksempelvis være i forbindelse med familieforøgelse, eller når børnene flytter hjemmefra. 

I forbindelse med omfattende renoveringer som for eksempel udskiftning af køkken eller tag kan det – både af praktiske og økonomiske årsager – også være værd at overveje, om du ved samtidig at ændre på rumfordelingen og/eller udnyttelsen af de bestående kvadratmeter kan gøre boligen mere anvendelig i forhold til dit aktuelle behov. 

Du bør under alle omstændigheder tænke langsigtet og helhedsorienteret og eventuelt tage energirenovering med i dine overvejelser, selv om det måske ikke er lovpligtigt i dit tilfælde.

Alt efter alderen på dit hus skal du også nøje overveje byggestil og materialevalg. Ved renovering/ombygning af parcelhuse fra 1960-1970’erne er det ikke ualmindeligt at se en total modernisering, medens de fleste ejere af en ældre villa vil foretage en nænsom renovering med respekt for den oprindelige arkitektoniske stil.

​I forbindelse med alle disse overvejelser kan det være rart med et sæt friske øjne på din bolig, og vi sætter dig gerne i kontakt med en kompetent bygherrerådgiver (arkitekt eller tegnestue), som kan bringe sine erfaringer i spil og hjælpe dig med at få konkretiseret dine idéer.

Ved et ombygnings- og renoveringsprojekt uden udvidelse af antal etagekvadratmeter vil der normalt ikke være behov for at søge byggetilladelse, medmindre der samtidig foretages væsentlige ændringer på din boligs ydre. Såfremt du ønsker at inddrage tilstødende bygninger i det beboede areal, er dette dog at betragte som en væsentlig ændring, som derfor kræver byggetilladelse. 

I sådanne tilfælde skal du samtidig være opmærksom på forhold som isolering og fugtsikring, hvis du ønsker at inddrage eksempelvis udhus, garage o.l. i beboelsen, eftersom der i relation til bygningens oprindelige formål kan være behov for efterisolering mm. for at forebygge eksempelvis fugtproblemer.

Effektiv Bygge- & Skadeservice er klar til at hjælpe dig med at føre dit boligprojekt ud i livet og rykker gerne ud med professionel rådgivning i forhold til byggetekniske spørgsmål, materialevalg mm. Så kontakt os for en snak, hvis du går i tanker om en ombygning af din nuværende bolig – så hjælper vi dig gerne med at opfylde dine drømme om en anderledes indrettet og mere funktionel bolig. 

Vedr. Corona
25-06-2020
Vi tager hånd om begrænsning af Coronasmitten
Læs mere »

Effektiv Bygge- & Skadeservice A/S

CVR: ​29817928

Løjtoftevej 27                         Notgangen 6

         4900 Nakskov​                         2690 Karslunde

Telefon: 70 273 273

E-mail: info@bygogskade.dk